Koeien worden veel gebruik in de zuivel industrie maar ook voor het vlees. Het rundvlees assortiment van het rund is zo groot dat er vast iets tussen zit waar je misschien nooit van hebt gehoord. Daarnaast heb je verschillende rassen waardoor je vele soorten vleeswaren alleen al van het rund verkrijgt.
Delen van het rund
Dit dier beschikt over vele verschillende voedzame delen die gebruikt worden. Het vlees is een favoriet in vele huishoudens en horecazaken omdat het zo veelzijdig is. Zo zijn tot wel dertig verschillende delen die worden gegeten en verwerkt wordt.
Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende delen omdat je ze vaak ook op een andere manier moet bereiden.
Diverse soorten
Onderstaande vleessoorten komen het meest voor wanneer er wordt gesproken over rundvlees:
– Bavette
– Kogelbiefstuk
– Runderlappen
– Ossenhaas
– Riblappen
– Rosbief
– Entrecote
– Gehakt
– Rib-eye
– Sukadelappen
Er zijn zo veel verschillende soorten dat het bovenstaande te kort doet. Buiten deze producten om heb je nog speciale rassen ander soort product met zich meebrengen.
Speciale rundvlees
Wanneer we het hebben over speciale runderrassen zijn Wagy , Black Angus, Dry aged meet en Ouderkers blond de uitblinkers. Deze verschillende rassen hebben stuk voor stuk hun specifieke kenmerken, vaak staan ze bekend om hun aparte en kenmerkende smaak. Steeds vaker is hier vraag naar vanuit consumenten en horecazaken.
Bereiden van rundvlees
Met alle verschillende soorten die het met zich meebrengt, hebben ze allemaal hun eigen bereidwijze. Het is daarom belangrijk je goed te verdiepen in manier van bereiden voor je het in de pan gooit. Het ene stukje is duurder als de anders, dus je wilt er ook echt zeker van zijn dat je dat mooie stukje vlees op juiste wijze klaarmaakt.
Of ga lekker naar een restaurant wanneer je kookkunsten ver te zoeken zijn, dan weet je zeker dat jouw stukje vlees perfect wordt bereid.